Indianapolis dag 2

8 juni 2026 - Indianapolis, Indiana, Verenigde Staten

Vandaag eerst F1 gekeken, mooie race zo in de ochtend. Daarna naar het Indiana State Museum gegaan. Prachtig museum met verschillende exposities, altijd leuk omdat het zo’n mix van onderwerpen heeft. Buiten stonden ook mooie beelden.

Hierna de Riverwalk gedaan, een kanaal met prachtige beelden en andere kunstwerken langs de route. Er was ook een mooi militair park met een indrukwekkend war memorial en het 9/11‑monument. Echt kippenvel.

Daarna de stad in, waar nog een mooi park lag met een monument voor oorlogsslachtoffers: de American Legion Mall. Hier zit ook het grote Indiana War Memorial Museum. Bij binnenkomst dacht ik nog: is dit alles? Maar in de kelders bleek een enorm doolhof te zitten met alles over de oorlogsjaren die de VS heeft meegemaakt, chronologisch opgebouwd. Heel gaaf gedaan.
Alleen… toen ging het brandalarm af en moesten we eruit. Meteen dertien brandweerauto’s voor de deur, niet normaal. Uiteindelijk viel het mee, maar we mochten er niet meer in vanwege de rooklucht — bang voor rechtszaken, typisch Amerikaans. Echt balen, want het museum gaat pas woensdag weer open. Gelukkig gaat de klok een uur terug als we naar Chicago rijden, dus woensdag om 9:00 staan we op de stoep.

Daarna naar het Soldiers & Sailors Monument, wat echt indrukwekkend is. Prachtige beelden, mooie fontein, en een enorme toren midden op het plein.
Kleine achtergrond: het monument is gebouwd ter ere van soldaten uit de Burgeroorlog en latere conflicten. Het is 87 meter hoog en bijna net zo hoog als het Vrijheidsbeeld. Binnen zit zelfs een klein museum en je kunt normaal gesproken naar boven voor uitzicht over de stad, nu helaas niet in verband met de renovatie.

Hierna terug naar het hotel, want het was 35 graden. Poeha 🥵🥵🥵.
Ik ben zelf nog even doorgereden naar een shoppingmall — daar zat ook een prachtige LEGO‑store. Daarna samen wezen eten.

Morgen naar de Speedway.

Foto’s en video's staan online.