Epic

28 mei 2026 - Universal Studios Island Of Adventure, Florida, Verenigde Staten

Vandaag naar Epic geweest. Met de Uber erheen, want het ligt net wat verder dan de eerste twee parken.

De eerste wereld was Nintendo. Echt supergaaf: met de roltrap omhoog en dan loop je zo Mario World binnen. Ongelooflijk mooi gemaakt, echt alsof je in de game staat. Helaas was er een probleem met een attractie, dus die hebben we even overgeslagen.

Daarna door naar Dark Universal, een beetje horrorachtig. Eerste stop: Frankenstein Castle. Wat een ride. Je gaat door het kasteel heen met veel 3D‑beelden, schokken en vibraties in de stoel. Grappig en goed gedaan. Daarna de weerwolf‑achtbaan. Wel aardig, maar niet heel spectaculair.
Toen weer naar Harry Potter. Wat een vette wereld. De ingangen naar elke wereld zijn hier zo mooi gemaakt: je loopt door een tunnel, een hoek om, en bam — je staat in een compleet andere wereld. Supergaaf gedaan. De eerste attractie was het Ministerie van Magic. Wauw. Ongelooflijk mooi, net zoals in de film. Door de tunnel met rook naar binnen, dan die enorme hal… schitterend. De attractie zelf is geweldig: je zit in een box die langs 3D‑schermen en diorama’s wordt geleid. Prachtig gemaakt. Dit was wel de mooiste van allemaal.

Daarna naar de rollercoaster Star Duster Racers. Mijn neef die is niet zo heftig hoor, ja jantje de koekoek, dat was dus niet zo. Mijn neef moest even op adem komen en bij mij was het niet minder. Niet normaal wat een snelheid. Topattractie.

Als laatste wereld How to Train a Dragon. Ook een prachtige wereld, superveel details. En weer een achtbaan, maar die viel gelukkig mee.

Daarna terug naar Mario World. Eerst Bowser’s Castle: Mario Kart spelen met een speciale cap en bril. Gas erop. Superleuk en lachen. De tweede attractie was helaas gesloten. Dat vind ik wel jammer aan dit park: er zijn veel storingen, echt niet normaal. Toen door naar de laatste attractie: de Donkey Kong‑ride, een rollercoaster met allerlei rail‑onderbrekingen en verrassingen. Supermooi gemaakt, met prachtige Donkey Kong‑figuren langs de route.

Poeha, dat was het weer. Lange, warme dag. Superblij met de speedpass — zonder red je het echt niet. Ik vind Epic het mooist, maar de rides in Adventure Island het heftigst. Alle drie zijn het prachtige parken, maar je hebt wel een speedpass nodig.

Morgen SeaWorld, de laatste.

Foto’s en video’s staan online.

1. Mieke:
    29 mei 2026