Aankomst Chicago

11 juni 2026 - Franklin Park, Illinois, Verenigde Staten

Vandaag eerst terug naar het Indiana War Memorial Museum. Gelukkig dit keer geen brandweer. Het museum was prachtig: je loopt langs alle grote oorlogen met mooie diorama’s en indrukwekkende exposities. Er stond ook een hummer en een helikopter — geen idee hoe ze die ooit binnen hebben gekregen 🙃.
Als laatste het 9/11‑gedeelte, heel mooi gedaan. Het gebouw zelf is van binnen helemaal in marmer, echt schitterend.

Daarna naar de herdenkingskamer. Wauw. Prachtig. Alles van marmer, een enorme Amerikaanse vlag, en een heel serene sfeer. Fantastisch om te zien, zeker omdat er bijna niemand was. Blij dat we terug zijn gegaan 😃😃😃.

Hierna nog even een tour in de Scottish Rite Cathedral.
Korte extra info: de Scottish Rite Cathedral is een van de grootste Masonic‑gebouwen ter wereld, gebouwd in neogotische stijl. Binnen vind je enorme zalen, glas‑in‑loodramen, houten plafonds en een gigantische ballroom. Een soort mix tussen een kerk, een kasteel en een theater.
We kregen een leuke privé‑tour — mooi gebouw.

Daarna de auto in, op naar Chicago. Na het afgeven van de koffers meteen door naar downtown voor de boottocht. Dat was wel een rit van 45 minuten… wat een ellende, kei‑druk, maar ja: derde stad van de USA, dus logisch.

Even door de stad gelopen — prachtige gebouwen en enorme skyscrapers.
De boottocht viel letterlijk in het water: we zaten precies in een storm. Wat een stortbuien 😔😔😔. Binnen kon je niet veel zien, maar gelukkig zaten we droog. Na een half uur werd het beter en konden we de laatste 45 minuten nog wat mooie gebouwen bewonderen.

Na de pizza door naar Cloud Gate, het beroemde kunstwerk — supercool, een soort chroomdruppel die als spiegel werkt 😁😁.

Hierna nog langs de beroemde Riverside‑gebouwen en de pier van Chicago gelopen.

Toen weer terug naar het hotel. Poeha, wat een dag weer.

Foto’s en video’s staan online.

1. Annie Mulder:
    11 juni 2026