Indianapolis dag 3
9 juni 2026 - Indianapolis, Indiana, Verenigde Staten
Vandaag naar de Indianapolis Motor Speedway geweest voor de tour en het museum.
Bij het inrijden naar de parkeerplaats ga je onder het circuit door richting het museum — al meteen een gave binnenkomer. Het gebouw zelf is prachtig, met twee mooie raceauto’s voor de ingang. Binnen staan ontzettend veel IndyCars, echt schitterende exemplaren. Ik vond de oude auto’s ook erg mooi. Er stonden ook verschillende safety cars; de Corvette van 2025 vond ik de mooiste.
Er was een mooie introductiefilm over de Indy 500‑racedag, heel goed gedaan. Natuurlijk kwam Arie Luyendyk, tweevoudig winnaar van de Indy 500, ook voorbij.
Daarna met een golfkar over het beroemde circuit — supergaaf. We mochten even uitstappen bij de beroemde finish line van de bricks, geweldig om daar te staan. Vervolgens door naar het media‑center en daarna naar het podium. Vet hoor om daar te staan 🤩🤩🤩.
Toen door naar de beroemde pagode. Ook daar mochten we naar binnen: race control, en zelfs de suite van Roger Penske, precies op de start‑finishlijn. Als laatste zagen we de safety cars van 2026 — wauw. Vooral de Corvette met het 250‑jaar‑USA‑design 😍😍😍. Helaas mochten we geen rondjes rijden over het circuit, maar het was alsnog een fantastische tour. De gidsen waren top en wisten echt alles.
Hierna naar Hamilton Town Center, een soort shopping village met vooral veel kledingwinkels. Als laatste nog naar Noblesville, een klein en authentiek stadje met leuke winkels en een gezellige sfeer.
Daarna weer terug naar het hotel. Morgen laatste dag hier.
Foto’s en video’s staan online.
Jacco:9 juni 2026Mooie foto's, indrukwekkend om het circuit zo een keer te zien