Toronto dag 3

31 augustus 2024 - Toronto, Canada

Vandaag eerst naar het parlementsgebouw  geweest met de parken erom heen, mooi e tuinen en prachtige beelden. Het gebouw zelf was ook erg mooi.

Hierna naar little Canada geweest een leuk museum met alle delen van Canada op miniatuur, erg handig om te zien wat er allemaal nog te wachten staat de komende weken. Heb ook nog een mini me laten maken die komt over een tijdje thuis aan, ben benieuwd.

Daarna naar het Financial district en China town geweest. Het eerste was veel wolkenkrabbers en  2e was erg indrukwekkend, het is grootste China town van Noord Amerika. Ontzettend veel eet tentjes en natuurlijk veel winkels met a keus producten J J. De fel rode vlaggen kleuren de gevels en de straat.

Hierna naar Kensington Market, een drukke wijk met veel winkeltjes en eet tentjes, ik vond het er maar uit zien als een sloppenwijk, vies en vuil. En dat terwijl het op de erfgoed lijst staat, zou niet weten waarom nee hier waren we gauw klaar.

De dag afgesloten bij het Royal Ontario Museum. Het museum richt zich op natuurlijke historie en wereldcultuur, het is erg groot en heeft van alles wat:  onder andere opgezette dieren, stukje China erfgoed, Egypte,dinosaurussen en mineraal stenen. De laatste 3 vond ik het leukst, had graag wat stenen meegenomen maar er was teveel bewaking helaas.

Daarna terug naar het hotel koffer pakken. Toronto zit erop een hele mooie stad met veel bezienswaardigheden, prachtige wolkenkrabbers en natuurlijk de CN tower.

Foto staan online

1. Annie Mulder:
    31 augustus 2024
    Hoy Jan
    Het zijn weer prachtige verhalen was een beetje achter met lezen heb wel alle
    foto's gezien vooral die van de vissentunnel zijn prachtig.
    Ik kijk uit naar je volgend verhaal groetjes mam